Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

24.12.13

Oppo N1 ( CyanogenMod )

Oppo, 206 derece dönebilen 13MP çözünürlüklü kamera ve dokunmatik arka panele yer verdiği N1 modeliyle yine tüketicilerin ilgisini çekmeyi başardı. Oppo N1′de kullanıcıları heyecanlandıran bir diğer gelişme ise telefonunCyanogenMod ROM‘a sahip versiyonu olmuştu. Halihazırda kurumsal bir yapıya bürünen, 30 milyon dolarlık fon alımı yapan ve bünyesine yazılım mühendisleri katan CyanogenMod’un bir cihazda resmi olarak yayınlanıyor olması bir ilk ve açıkçası kullanıcıları bir hayli heyecanlandırdı.
CyanogenMod ROM’a sahip Oppo N1 geçtiğimiz hafta Çin’de satışa sunulmuştu. Hem CyanogenMod hem de Oppo resmi Twitter ve Google+ hesapları üzerinden CyanogenMod yüklü Oppo N1′e ilişki yeni açıklamalar yayınladılar. Üstelik CyanogenMod telefonun yazılımsal özelliklerini ön plana çıkaran bir video da yayınladı.
Oppo N1 CyanogenMod sürümü 24 Aralık’ta satışlara devam edecek ve telefon bu defa Çin sınırları dışına çıkacak. Sınırlı sayıda üretilen telefon aynı zamanda Google Sertifikalı ilk CyanogenMod telefon olma özelliğini gösteriyor. Google’ın verdiği sertifika sayesinde telefon tüm Google uygulamalarından resmi olarak faydalanabilecek.



 CyanogenMod, stok Android deneyimi özelleştirme noktasında birkaç adım daha öteye taşıyor. Yayınlanan videodan da anlaşıldığı üzere Oppo N1 CyanogenMod sürümünde güvenlik işlevi  Privacy Guard, Android uygulamaların hangi yetkiyi kullandığını gösteren  App Ops özelliği (bu özellik şu an Android’te mevcut değil), gelişmiş kontroller, hızlı kontroller, işlemci frekans hızını ayarlama, temalar ve daha birçok arayüz özelleştirmesi yer alıyor.






 Android 4.3 tabanlı CyanogenMod 10.2 yazılımına sahip telefonun Amerika fiyatının 599 dolar, Avrupa fiyatının ise 449€ olması bekleniyor. Telefonun teknik özelliklerini 
özetleyecek olursak; 5.9-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS tabanlı ekran, 1.7GHz’de çalışandört çekirdekli Snapdragon 600, F/2.0 diyafram aralığına sahip ve 6 katmanlı lens ile çit LED flaş desteğini beraberinde getiren ve 206 derece dönebilen 13MP çözünürlüklü kamera, uzaktan görüntü alınmasına olanak sağlayan aksesuarı, 16/32GB dahili depolama, 2GB RAM,3.610mAh kapasiteli batarya, Bluetooth 4.0 ve USB OTG.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder