Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

15.10.13

CWM Recovery Nedir, Nasıl kurulur?






CWM Recovery, CF-Root kerneli ile birlikte yüklendiği gibi ayrı olarak rootsuz telefonlara root yetkisi olmadan da yüklenebilir.


CWM Recovery'nin normal recovery modundan farkı aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi daha fazla fonksiyona sahip olmasıdır. 



Bu menülerden sistem, sdcard, mmc formatlama, fabrika ayarlarına dönme, uygulama artıklarını temizleme, modifiye zip dosyaları yükleme vb. işlemler yapılabilmektedir.

Nasıl Kullanılır?

CWM Recovery menüsüne girdiğinizde liste şeklinde hazırlanmış bir menü karşınıza gelir. Bu menüde ilerlemeyi ses açma ve ses kısma tuşları ile yaparsınız. İşlevlerin çalıştırılması ise Home tuşu yadaGüç tuşuyla yapılmaktadır. Son dönemde dokunmatik versiyonu da çıkmış olup burada menüler ekran üzerinden dokunma ile işlerlik kazanmaktadır. Aralarında temel fonksiyonlar açısından bir fark yoktur. Menülerin kullanımları ve hangi işler için kullanılabileceklerini şu şekilde açıklayabiliriz;

MENÜ TANIMLARI


- reboot system now

install zip from sdcard 
backup and restore
mounts and storage (bu bölüm karşılık gelen partition kısımlarını aktif/inaktif hale getirmeyi ve buraları formatlamayı sağlar)



CF-Root Kernel Kurulumu Nasıl Yapılır? CWM KURULUM


Yöntem 1 : Link

Yöntem 2 : Link (odin ile) Kurulum video anlatım aşağıdadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder