Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

22.9.13

Android 4.4 KitKat Reklam süreci başladı.

maxresdefault_0
Android’in yeni sürümünde Nestle’nin Kit Kat adlı çikolata marka adını kullanan Google, dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek markasıyla birlikte pazarlama sürecini başlatmış ve Kit Kat çikolataların içerisine gizlediği kodlar sayesinde kullanıcılara Yeni Nexus 7, Google Play kredileri ve çanta kazandırıyor.
Sürdürülen pazarlama sürecini daha ilginç hale getirmek isteyen Google ve Nestle dikkat çeken bir tanıtım daha gerçekleştirdi. Hazırlanan reklamda Kitkat markalı banklarda belirlenen sürede oturanları sürpriz bir hediye bekliyor: Yeni Nexus 7
Video biraz abartılı olabilir, ancak iyi bir pazarlama taktiği. Videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.


Android 4.4 KitKat için öngörülen arayüz değişikliklere değinecek olursak; bir süre önce Güney Kore için güncellenen Google Klavye, yeni ekran görüntüsü ile Android 4.4′te yer bulacak değişimin ilk sinyalini vermişti. Ortaya çıkan yeni görseller ise değişimin daha kapsamlı olacağını göstermektedir.
Söz konusu görsellerde “ana ekran”, “mesajlaşma uygulaması”, “arama ekranı” ve ayarlar sekmesi altında bulunan “telefon hakkında” ekranı Android 4.4′teki değişimi gözler önüne seriyor. Ana ekranda Android 4.2′de yer alan stok duvar kağıdını görüyoruz. Google Arama widget’ı, Hangouts ve alt bölümde tipik Google uygulamalarını görüyoruz. İlk bakışta değişimi fark etmek zor, ancak daha yakından bakıldığında mesajlaşma uygulamasının elde geçtiğiniz görüyoruz. Halihazırda kullanılan mesajlaşma ikonunda gülücük işareti kullanan Google, yeni tasarımda ise üç satırdan oluşan çizgilere yer veriyor.
android 4.41 Android 4.4 KitKat için Pazarlama Süreci Devam Ediyor [video] ve Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı!


Mesajlaşma bölümünde değişim sadece ikon ile sınırlı kalmadı, kullanıcı arayüzünde de değişimler fark ediliyor. “Arama, menü ve yeni mesaj oluştur” butonlarının tümüne artık üst bölümde yer veriliyor ve Google, arka planda “Mesaj dizisi yok” uyarısının üzerine yeni bir simge konumlandırmış.
Arama ekranı da yine değişim gösteren uygulamalar arasında. Daha önce olduğu gibi mavi rengin hakimiyeti devam ediyor, fakat arka plan bu defa beyaz renge bürünüyor. Numarayı girdikten sonra tuşladığımız arama ikonu da aynı yapıda ancak mavi bir dair içerisinde beyaz renge sahip olacak. Arama ekranı, çağrı kaydı ve rehber sekmelerinin yerinde ise bir değişim gözlenmiyor.
android 4.4 1 Android 4.4 KitKat için Pazarlama Süreci Devam Ediyor [video] ve Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı!


“Telefon hakkında” bölümüne göz attığımızda ise Android 4.4′ün Nexus 4 üzerinde çalıştırıldığı dikkat çekiyor. Kernel versiyonun de ise herhangi bir değişim görünmüyor.
Elde edilen görüntülerden fark edilen bir diğer detay ise durum çubuğunun açılan uygulamaya göre renk değiştirmesidir. Ekran görüntülerinden anlaşıldığı üzere, mesajlaşma uygulamasında durum çubuğu yeşil, arama ekranında ise mavi renge bürünüyor. Ayrıca uygulamalarda alt bölümde yer alan sanal tuşların transparan bir yapıya büründüğü fark ediliyor.
Android 4.4 KitKat cephesinde yaşanan değişime dair gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.
Kaynak: andronova.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder