Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

15.12.13

Brick nedir, Nasıl düzeltilir?

Brick ; android telefon, tablet vs. cihazlara yeni rom atılırken ya da rom yükseltmesi yapılırken telefon ile bilgisayar bağlantısının istenmeyen bir şekilde (elektrik gitmesi, bilgisayarın resetlenmesi) ya da istenerek (merak edip rom atarken kablonun çıkarılması) kesilmesi durumunda telefonun kısmen açılması ya da hiç açılmaması durumudur. 

Kısmen açılmasından kastımız, açma kapama düğmesine basınca telefonun açılış ekranında kalması ve android sisteminin açılmamasıdır.Bu durum rom atma işleminin tekrarlanması ile düzeltilir.

Hiç açılmaması ise telefonun şarj alması ancak düğmesine bastığınız zaman ekranın hiç açılmamasıdır bu durum iste 3 5 liraya satılan ya da evde kolaylıkla dirençler yardımıyla yapabileceğiniz jig sayesinde düzeltilebilir ve yeni bir rom atılabilir. 

Ancak bir de telefonun susması durumu vardır, bu genellikle telefona yanlış rom atılmasıyla gerçekleşir. Telefon ne şarj alır, ne de açılır. Bu durumda bozuldu sanıp çöpe atmayın, ya da ana kartı değişecek diyerek sizden yüksek miktarda para isteyen telefonculardan uzak durun. Yapılması gereken tek şey “jtag işlemi” dir. Bu işlemi işini iyi yapan telefonculara yaklaşık 50 lira karşılığında yaptırabilir ve telefonunuzu eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Merak etmeyin telefon brick olmuşsa bozulmuş demek değildir, ancak bu durum biraz başınızı ağrıtabilir. Bu nedenle rom atma işlemleri hakkında bilginiz yoksa yapacağınız yanlış bir şey telefonun brick olmasına neden olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder