Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

7.10.13

Samsung Galaxy S4 vs. S3 Karşılaştırma


Samsung Galaxy serisinin amiral gemisi olan S serisinin 2 üyesini karşı karşıya getirdik. Rekor satışa imza atan S3 ve bu rekoru kıracak gibi görünen S4′ü genel hatlarıyla karşılaştırdığımız yazımız ve video’muzu inceleyip bir karara varabilirsiniz. Tasarım olarak Galaxy S3 ile başlayan ve ondan sonra çıkan hemen her akıllı telefonda gördüğümüz tasarım çizgilerine benzer bir yapıya sahip olan Galaxy S4, bir çok konuda kardeşini geride bırakıyor. Özellikle de işlemci, kamera ve yazılım konularında büyük farklılıklar mevcut.


EKRAN
Samsung Galaxy S4’te ekran 4.99 inç olarak tercih edilirkenEski amiral gemisi Galaxy S3’te bu ekran 4.8 inç.
Samsung Galaxy S3 720 x 1280 px görüntüyü Super AMOLED HD PenTile ekranda 306 piksel yoğunlukta sunarken,Galaxy S4’te bu yine Super AMOLED ekranda 1080 x 1920 px Full HD görüntüye yükseltiliyor ve 441 ppi ile sunuluyor.
İŞLEMCİ
Samsung Galaxy S3 1.4 GHZ Exynos 4212 Quad-core Cortex-A9 işlemci kullanıyor. Galaxy S4’te işlemci çok daha güçlü bir hale getirilerek Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & Quad-Core 1.2 GHz Cortex-A7 olmak üzere iki farklı yapının birleşimi olan Exynos 5 Octa 5410 kullanılıyor. Bu da cihazın daha seri ve bir çok işlemciyi aynı anda takılmadan açık tutmasına izin veriyor.
KALINLIK VE AĞIRLIK
Galaxy S3 8.6 mm kalınlık ve 133 gram olarak dizayn edilmişti. Galaxy S4 ise bu seviyeleri daha da aşağı çekiyor ve Samsung yeni amiral gemisini  7.9 mm ve 130 gram ağırlıkla sunuyor.
RAM
RAM Galaxy S4’te 2 katına çıkartılarak 2 GB oluyor. Galaxy S3’te bu 1 GB olarak kullanılıyordu.
PİL ÖMRÜ
Samsung Galaxy S3 2100 mAh’lik pili ile birçok kullanıcısını yarı yolda bırakırken, Galaxy S4’te kullanılan batarya 2600 mAh’e çekilerek daha uzun pil ömrü ve kullanım avantajı sağlıyor.
KAMERA
Samsung Galaxy S3 8 MP arka, 1.9 MP ön kameraya sahip. Galaxy S4 ise 13 MP arka ve 2.1 MP ön kamerası mevcut. Daha net ve detaylı resim çekebildiğiniz S4‘te anı her iki kameradan aynı anda yakalayabildiğiniz Dual Mode da öne çıkan özelliklerden biri.
Bunların yanında yazılım gücü olarak S4 daha ön planda, göz ile kontrol, temasız kontrol, S-Health gibi kullanıcı odaklı bir çok özellik sunan cihaz, bu konuda oldukça önde.
Genel hatlarıyla aradaki farklılıklar bu şekilde, sizin bu seçimi yaparken akıllı telefonunuzu neye göre seçtiğiniz çok önemli, tasarım, yazılım, hafıza vs, ihtiyacınız ne yöndeyse seçiminizi de o yönde yapacaksınızdır.
Genel hatlarıyla ürünlerden bahsettiğimiz video incelememizi izleyebilirsiniz;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder