Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

25.9.13

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme Nasıl Yapılır ?

Herkese merhaba, bildiğiniz üzere Google bir süre önce Android cihaz yöneticisi servisini tanıtmıştı. Bu servisle kaybedilen veya çalınan Android cihazımızı bulabiliyor ve harita üzerinde görüntüleyebiliyorduk. Bunun yanında cihazımızın içindeki bilgileri silerek telefonu fabrika ayarlarına döndürebiliyoruz. Bu sayede hırsızların veya tanımadığımız kişilerin kişisel bilgilerimize erişimini engelleyebilmekteydik. Cihazın zilini en yüksek seste çaldırarak kaybettiğimiz telefonun yerini belirleyebilmek de hizmetin bir diğer güzel yanıydı.

Android Cihaz Yöneticisi;

Android cihaz yöneticisinin Android cihaz kilitleme özelliğini aktifleştirebilmek için ilk olarak Android cihazımızda Google Ayarları uygulamasına erişmemiz gerekmekte:










Adım 1 )
Kırmızı kare içerisindeki uygulamaya dokunarak uygulamayı açıyoruz ve "Android Cihaz Yöneticisi" bölümünü seçiyoruz:



















Adım 2 )
Açılan ekranda "Uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretliyoruz:














Adım 3 )
Bu adımdan sonra çıkacak iletiyi onaylayarak Android cihazımızın uzaktan kilitleme fonksiyonunu aktifleştiriyoruz. Artık tarayıcımızdan Android Cihaz Yöneticisini kullanarak cihazımızı kilitleyebiliyoruz.












Android Cihaz Yöneticisi ile Android Cihazımızı Kilitleme

Tarayıcımız üzerinden Android Cihaz Yöneticisi'ne erişebilmek için https://www.google.com/android/devicemanager adresini ziyaret ediyoruz. Bu bağlantı bizi Google oturum açma sayfasına yönlendirecek. Sayfada yapmamız gereken Android cihazımızda kullandığımız Google hesabımız ile sisteme giriş yapmak. Android hesabımızla giriş yaptıktan sonra cihazımızın harita üzerinde konumunu gösteren bir sayfa ile karşılaşacağız. Buradan Android cihazımızın konumunun yanında son kullanıldığı tarihi ve tam olarak adresini görebiliyoruz. Android cihazımızı kilitlemek için "Kilitle" seçeneğini seçiyoruz (Kilitleme ve diğer özelliklerin aktif olması için Android cihazınızın 3G veya WiFi üzerinden internete bağlanması gereklidir):






















Bu haberi güncel görmek için tıklayınız. (www.androidsesi.com) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder