Web sitemiz androidsesi.com yayında Web sitemiz androidsesi.com yayında

28.9.13

ODİN ile Samsung CWM Recovery yükleme

ODİN ile Samsung telefonlarına ClockworkMod Recovery (CWM) yükleme işlemi nasıl yapılır ?[Yöntem2:ODİN]
Android telefonlarda, özel durumlarda ihtiyaç duyulan bir "Kurtarma Modu" vardır.

Eğer telefonunuza ROM yüklemek isterseniz, orijinal kurtarma modu yazılımı ile bunu yapabilmeniz mümkün değil. O yüzden, ROM yüklemek için ilk önce ClockworkMod Recovery (CWM) gibi daha gelişmiş bir kurtarma yazılımı yüklemeniz gerekir.

UYARI: AŞAĞIDA ANLATILAN İŞLEMLER TELEFONUNUZA ZARAR VERME RİSKİ TAŞIMAKTADIR. BU İŞLEMLER ESNASINDA TELEFONUNUZDA OLUŞABİLECEK ZARARLARDAN Enginblog-phonetech & EnginVideo & EnginVideoXYZ SORUMLU DEĞİLDİR. EĞER BU RİSKİ ALAMIYORSANIZ VAZGEÇİNİZ.


Aşağııdaki işlemler SAMSUNG GALAXY WONDER i8150 Modelinde uygulanmıştır. Sizde kendi telefon modelinize uygun dosyaları bulup ODİN ile yükleme işlemini yapabilirsiniz.


1-Yükleme İşleminden Önceki Ön Hazırlıklar

Öncelikle, telefonunuzun USB sürücülerinin bilgisayarınızda yüklü olması gerekiyor. Eğer yüklü değilse aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirip kurun.  Link1

Yükleme işlemi için ihtiyacınız olan şu 3 dosyayı indirin:
Odin Multi Downloader v4.43 (200,45 KB)
Ancora.ops ((132 B)) (Linkteki dosya i8150 modeline aittir. Telofon modelinize ait ancora dosyasını bulup indirin)
ClockworkMod v6.0.1.9 (4 MB) (Linkteki dosya i8150 modeline aittir. Telofon modelinize ait ancora dosyasını bulup indirin)

2-Yükleme İşlemi

  • Galaxy W cihazınızı kapatın
  • Telefonunuzu download modunda açın. Bunun için ses kısma tuşu, orta tuş ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun, telefon açılır açılmaz güç tuşunu bırakın ve diğer iki tuşu basılı tutmaya devam edin



















  • "Warning!!" başlıklı uyarı ekranı geldiğinde devam etmek için ses açma tuşuna basın. Ses kısma tuşuna basarsanız işlem iptal edilir.




















  • Telefon download moduna geçtiğinde ekranda "Downloading... Do not turn off target !!" yazacaktır. Telefonunuz artık bilgisayardan yazılım yükleme işlemine hazırdır.





















  • Telefonu USB kablonuzla bilgisayara bağlayın.
  • Odin Multi Downloader programını çalıştırın.
  • COM Port Mapping bölmesindeki alanlardan birinde cihazınızın bağlı olduğu portun yazdığına ve bu alanın sarı renkte olduğuna emin olun.
  • Select OPS bölmesindeki "OPS" düğmesine basıp "Ancora.ops" dosyasını seçin.
  • Option bölmesindeki "One Package" ve "Auto Reboot" seçeneklerini seçin.
  • "Select Integrate Package - Check One Package Option" bölmesindeki "One Package" düğmesine basıp, "recovery-clockwork-6.0.1.9-ancora.tar.md5" dosyasını seçin.
  • Message kısmında son satırda "Check MD5 ... ok" yazdığından emin olun. Artık yükleme işlemine hazırız.



























  • "Start" düğmesine basın ve bekleyin.
  • Birkaç saniye içinde işlem tamamlanacak ve telefon otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Telefonunuz yeniden başlatılırken ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır. Artık Odin programını kapatabilirsiniz.



























  • Yükleme işleminin başarılı olup olmadığını kontrol etmek için telefonunuzu kurtarma modunda açın. Bunun için ses açma tuşu, orta tuş ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun, telefon açılır açılmaz güç tuşunu bırakın ve diğer iki tuşu basılı tutmaya devam edin. Yükleme işlemi başarılı ise karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.








Her şeyi anlattığınız gibi yaptım ama olmadı. Neden olabilir?
Çok büyük bir ihtimalle her şeyi benim anlattığım gibi yapmadınız. Atladığınız veya dikkatinizden kaçan bir şey var mı diye sayfanın başından itibaren dikkatlice tekrar okuyun. Yine de olmuyorsa telefonunuzda bir sorun olabilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder